2021 m. lapkričio 18 d., ketvirtadienis

Orkaitėje kepti bulvinukai

 

Orkaitėje kepti bulvinukai

Sveikatai palankesnis tradicinių švilpikų receptas - naudojam speltos miltus, o dalį miltų pakeičiam vertingosiomis sėlenomis.Receptas nužiūrėtas iš sveikatai palankių receptų technologinės kortelės.
Šiandien paskaitėm pasaką apie žvėrelius švilpikus ir turbūt ta proga gavau pageidavimą pagaminti "švilpikus" 🙂. Vaikų labai mėgstami.
 
Reikės (~4 porcijoms):
🥔 ~0.5 kg bulvių (~5 didelės bulvės)
🥔 1 kiaušinio
🥔 100 g miltų, šviesių speltos
🥔 50 g avižų sėlenų (ar kitokių sėlenų/sveikesnių miltų, šįkart dėjau avinžirnių miltų)
🥔 20 g sviesto, lydyto
🥔 žiupsnelio druskos
Padažui:
🥔 sviesto, grietinės ir druskos 
 
1. Visų pirma išverdam bulves su lupena, verdant pasūdom, verdam 25-30 min.
2. Atvėsusias bulves sutrinam, įmušam kiaušinį, beriam miltus, sėlenas, pilam išlydytą pravėsusį sviestą, įberiam druskos. Viską gerai išmaišom.
3. Ant miltuoto paviršiaus iš tešlos suformuojam kelis volelius, supjaustom į 2-3 cm ilgio pusgaminius. Juos perkeliam į paruoštą skardą.
4. Kepam 180 C temperatūroje, 25-30 min (aš pabaigoje uždėjau vėjelį, kad labiau paruduotų).
5. Padažui sviestą ir grietinę užvirinam, įberiam druskos ir išjungiam. 
 
Kepimo temperatūra: 180 C
Kepimo laikas: 25 min

Orkaitėje kepti bulvinukai

 
Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...