2014 m. gruodžio 11 d., ketvirtadienis

Citrininis pyragas



Šis pyragas tikrai patiks tiems, kas mėgsta pyragus su rūgštele arba neturi nieko prieš ją. Mano vyras apskritai sunkiai perneša citrinos rūgštumą, tai jam šis pyragas skaniausias tiesiog be glaisto :).

Pyrago tešlai reikės:
2 citrinų
200 g sviesto, lydyto
4 kiaušinių
225 g cukraus
žiupsnelis druskos
200 g miltų
3 šaukštelių kepimo miltelių (aš acte dedu nusodintą sodą)

Pyrago glajui reikės:
2 citrinų (apsiribočiau 1 citrina, nes glaistas turi būti tirštas)
250 g cukraus pudros

Laiko sąnaudos: 
ruošimas apie 45 min.
kepimas apie 45 min.
atvėsinimas apie 30 min.
paruošimas maždaug per 2 val.

1. Keksui skirtą pailgą formą ištepkime sviestu ir pabarstykime miltais. Orkaitę įkaitinkime iki 180 C.
2. Paruoškime citrinas: nuplaukime karštu vandenius ir nusausinkime. Citrinos žievelę nutarkuokime, išspauskime sultis.
3. Ištirpinkime sviestą ir palikime ataušti.
4. Kiaušinius su cukrumi ir druska išplakime iki putų. Jei naudosime sodą, nusodintą acte sodą supilame į tešlą.
5. Miltus sumaišykime su kepimo milteliais ir sijodami sudėkime į kiaušinių masę. Viską gerai išmaišykime mediniu šaukštu.
6. Į masę įmaišykime citrinos žievelę ir sultis. Gerai išmaišykime.
7. Po truputį supilkime sviestą.
8. Supilkime į formą tešlą ir išlyginkime jos paviršių mentele.
Kepimos laikas: apie 45 min. (180 C)
9. Iškeptą pyragą palikime 5 min. formoje atvėsti, po to išimkime iš formos ir padėkime ant grotelių.
Paruoškime citrininį glajų:
10. Nutarkuokime nuplautos ir nusausintos citrinos žievelę ir išspauskime sultis - visa tai sumaišykime su cukraus pudra.
12. Glajų pilkime ant atvėsusio pyrago paviršiaus ir tepdami jį peiliu išlyginkime.



Bon appetit!

Iš knygos Kepimo džiaugsmai

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...