2014 m. gruodžio 8 d., pirmadienis

Šokoladinis suflė

Vyro iniciatyva kažkada akcijos metu nusipirkau keramikinius indelius suflė kepimui (tokie pat indeliai tinka ir creme brulee, įvairioms mini užkepėlėms ir pan.). Supratau, kad tai tikrai pakankamai praktiškos kepimo formelės, ypač kai nori pasigaminti labai nedaug, tarkim tik sau arba tik dviem asmenims užkąsti - kad ir to paties varškės apkepo, kai turi nedaug varškės :). Arba labai tinkamos formelės gurmaniškiems desertams išbandyti, kuriuos reikia ne valgyti, o skanauti!
Taigi pagaliau prisiruošiau išbandyti šias formeles ir pirmas bandymas - būtent suflė.
Apkritai suflė kaip patiekalas gali būti ir saldus kaip desertas, ir visai nesaldus kaip pagrindinis patiekalas. Jo esmė - kiaušinio tryniai ir išplakti baltymai, o visi kiti ingredientai jau jūsų fantazijai pagal skonį, o kepamas jis yra labai neilgai. Iš prancūzų kalbos žodis souffler reiškia pūsti - taigi kepinukas bekepdamas orkaitėje išsipučia baltymams "padedant". Kadangi pati esu saldumynų mėgėja, tad ir pradedu mėginti nuo saldžiosios suflė versijos. Puikiai pavykus iš pirmo karto, dalinuosi šokolaaadinio suflė receptu.



Šiuos pyragaičius reikėtų kepti tada, kai iškepus būtumėt pasiruošę juos iš karto suvalgyti, nes kitaip jie po kurio laiko susmegs ir nebeliks to įspūdžio :) Tad jeigu norite padaryti vyrui saldžią staigmenėlę, pašaukite į orkaitę 15 min. iki vyro grįžimo :)

Dviems skaniems suflė indeliams reikės:
  • 70 g juodo šokolado, lydyto
  • 1 v. š. riebios grietinėlės
  • 2 kiaušiniai, baltymai atskirti nuo trynių, išplakti
Kaip matome, ingredientų labai nedaug, o skonis vis tiek puikus :) Tiesa, suflė indelius reikia ištepti sviestu ir pabarstyti cukrumi. Saldumo šiuose "pyragėliuose" tikrai nepasirodys per maža.

Šokoladą ištirpinkime karšto vandens vonelėje (atskirame inde, įdėtame į karšto vandens puoduką, bet kad indas neliestų vandens, kitaip šokoladas priskrus, o mes to tikrai nenorime).
Į ištirpusį šokoladą įmaišykime šaukštą grietinėlės ir trynius, jau atskirtus nuo baltymų. Tuo tarpu baltymus, tik gerai išplaktus (taip, kad indą su baltymais būtų galima saugiai paversti bent 45 laipsnių kampu) įmaišyti į "tešlą". Ir viskas! Masę supilame į indelius (ji bekepant dar šiek tiek pakils, tad indeliai neturėtų būti pripilti sklidinai). Done!
Kepimo temperatūra: 180 l.
Kepimo laikas: ~15 min,






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...