2014 m. gruodžio 8 d., pirmadienis

Varškės pyragas su vyšniomis

Taigi iškilmingai pradedu savo pirmą iššūkį - visus receptus iš eilės pagal knygą Kepimo džiaugsmai. Ir visa tai visų pirma dėl to, kad ne visi mano gaminami patiekalai būtų tik iš interneto platybių, o galų gale ir nupirktos receptų knygos nedūlėtų be reikalo. O ir nė vienas receptas nepabėgtų pro šalį!

Receptas apvaliai 25 cm. skardai, apie 20 gabalėlių. Pyrago gavosi tikrai nemažai, tad norint jo ne tiek daug, galima drąsiai gaminti 2/3 ar 1/2 normos, viską atitinkamai padalinant.



Pyrago tešlai reikės:
250 g sviesto, kambario temperatūros
160 g cukraus
4 kiaušinių
žiupsnelio druskos
50 g tarkuoto šokolado
1 šaukštelio romo
350 g miltų
1 pakelio šokoladinio pudingo miltelių
2 š. kakavos
1 a.š. cinamono
1/2 a.š. kepimo miltelių

Pyrago įdarui:
1 stiklinės vyšnių (720 ml) - neaišku, ar vienos stiklinės ar 720 ml :) - bet siūlau dėti daugiau vyšnių, t.y. 720 ml.
500 g varškės
450 g grietinės
1 pakelio vanilinio pudingo miltelių
120 g cukraus - įdarui trūko saldumo, tad kitąkart dėsiu bent 150 g. cukraus tokiam kiekiui varškės

Ruošimas: apie 35 min.
Kepimas: apie 45 min.
Paruošimas: apie 1 val. 20 min.

1. Skardą išklokime kepimo popieriumi. Orkaitę įkaitinkime iki 180 laipsnių. Sviestą su cukrumi išplakime iki purumo.
2. Po vieną į masę dėkime kiaušinius ir gerai išplakime.
3. Įmaišykime druską, tarkuotą šokoladą ir romą.
4. Miltus sumaišykime su šokolad. pudingo milteliais, kakava, cinamonu ir kepimo milteliais. Viską užsijokime ant į skystąją masę ir gerai išmaišykime.



5. Vyšnias nuplaukime ir palikime nuvarvėti.
6. Sumaišykime varškę, grietinę, vanil. pudingo miltelius ir cukrų.
7. Pusę tešlos sudėkime į skardą.
8. Tada uždėkime vyšnias ir ant viršaus užpilkime varškės masę.
9. Likusią tešlą gabaliukais sudėkime ant pyrago. Pyragą kepkime apie 45 min., iškepusį atvėsinti.


Bon appetit!

Comments: šiaip varškės įdaro gavosi gana nemažai, o jo masė gavosi gana skysta (bet dar priklauso ir nuo to, kokią varškę dėsime), dėl ko pyragą kepiau ilgiau, apie 1 val. 10 min, kad varškės įdaras tikrai iškeptų.
Tešla gavosi gana tiršta, bet viskas ok. Tik pakepus virš valandos (vis dėl to varškės įdaro) pyrago viršus neblogai pakepa, kas man nelabai patiko, norėjosi minkštesnės plutelės, nes po to ir pjaustosi jis dėl to sunkokai.
Tobulinimai kitam kartui:
1) Kitą kartą varškės dėsiu apie 400 g. ir atitinkamai sumažinsiu kitas įdaro dalis.
2) Be to, į varškės įdarą įdėsiu daugiau cukraus atitinkamam jo kiekiui.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...