2017 m. birželio 19 d., pirmadienis

Pikantiški keksiukai su špinatais ir feta sūriu

Keksiukai su špinatais ir feta sūriu
Keksiukai daug kam asocijuojasi su saldžiu desertu, bet yra ir begalė variacijų skanių nesaldžių keksiukų, kuriuos galima skanauti tiek pusryčiam, tiek vakarienei, taip pat įsidėti išsinešimui užkandžiams piknikui ar darbe, o dargi juos dažniausiai labai mėgsta ir vaikai! 
Šie keksiukai skanūs ir minkšti, praturtinti špinatais ir smagiu sūraus fetos sūrio prieskoniu. Beje, druskos į tešlą galima ir visai nedėti, ypač jei gaminame vaikams - sūrumo užteks ir nuo fetos sūrio. Miltus galima naudoti ir paprastus baltus kvietinius, bet sveikesni keksiukai bus su miltais, maišytais su sėlenomis (galime ir patys susimašyti namuose) arba spelta miltais. Ir jie tikrai nesugadins keksiukų skonio, o tik dar labiau paskanins.

12-14 keksiukų reikės:
2 kiaušinių
~60 ml (1/3 puodelio) aliejaus
300 ml (1+1/3 puodelio) pieno (arba 150 ml pieno + 150 ml pasukų)
~100 g špinatų (šviežių arba šaldytų), plėšytų
220 g (1+3/4 puodelio) miltų su sėlenomis
1 a.š. kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
~150 g feta sūrio

Įkaitiname orkaitę iki 180 C.
Dubenyje išplakam kiaušinius, supilam aliejų, pieną (ir pasukas), gerai išmaišom. Įmetam paplėšytus špinatų lapus. Į skystąją masę suberiame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir druska. Viską išmaišome. Galiausiai sudedame trupintą fetos sūrį (per daug smulkiai trupinti nereikėtų). Tešlą paskirstome į keksiukų formeles, šauname į orkaitę ir kepame 20-25 min. Pabaigoje galima porai minučių įjungti grill funkciją, jei tokia yra.

Kepimo temperatūra: 180 C.
Kepimo laikas: 20-25 min.

Keksiukai su špinatais ir feta sūriu
Skanaus!


Idėja iš čia

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...