2017 m. birželio 8 d., ketvirtadienis

Žuvies kepinukai

Žuvies kepinukas
Užslėpta žuvis - tiems, kurie ne itin mėgsta gryną žuvies skonį arba vaikams, kurių neretas taip pat nemėgsta žuvies :). Jei gaminame vaikams, vietoj majonezo naudokime jogurtą.

2-3 porcijoms reikės:
300 g žuvies filė (tinka lydeka ar lašiša, gali būti su oda)
1 kiaušinio
3 v.š. majonezo
3 v.š. krakmolo
druskos, prieskonių

sviesto, grietinės padažui

Žuvį smulkiai supjaustome arba sumalame per stambų sietelį.
Atskirame dubenyje išplakame kiaušinį, įmaišome majonezą ir krakmolą. Į mišinį sudedame žuvį, beriame druskos, prieskonių ir gerai išmaišome. Uždengiame maistine plėvele ir dedame į šaldytuvą 2 valandoms.
Jei norėsim prie žuvies garnyro, dabar išsivirkime ryžių ar bulvių.
Įkaitiname orkaitę iki 200 C temperatūros.
Kepimo skardą ištepame riebalais ir sudedame žuvį maždaug 2 cm storio sluoksniu. Kepame 20-25 min.

Į kepimo pabaigą pasigaminame padažą: nedideliame puode išlydome sviestą ir sudedame grietinę, vis pamaišydami trumpai pašildome. Žuvį patiekiame su sviesto ir grietinės arba tik sviesto padažu.

Kepimo temperatūra: 200 C.
Kepimo laikas: 20-25 min.

Gaminame žuvies kepinukus
Šis receptas, galima sakyti, yra bazinis, į žuvies mišinį dar galima įdėti mėgstamų daržovių - lengvai pakepintų svogūnų, morkų, paprikos, tvirtesnei tekstūrai galima įbarsyti džiūvėsėlių. Improvizuokite :).

Skanaus!

Pagal technologinę kortelę.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...