Žuvies kepinukas |
2-3 porcijoms reikės:
300 g žuvies filė (tinka lydeka ar lašiša, gali būti su oda)
1 kiaušinio
3 v.š. majonezo
3 v.š. krakmolodruskos, prieskonių
sviesto, grietinės padažui
Žuvį smulkiai supjaustome arba sumalame per stambų sietelį.
Atskirame dubenyje išplakame kiaušinį, įmaišome majonezą ir krakmolą. Į mišinį sudedame žuvį, beriame druskos, prieskonių ir gerai išmaišome. Uždengiame maistine plėvele ir dedame į šaldytuvą 2 valandoms.
Jei norėsim prie žuvies garnyro, dabar išsivirkime ryžių ar bulvių.
Įkaitiname orkaitę iki 200 C temperatūros.
Kepimo skardą ištepame riebalais ir sudedame žuvį maždaug 2 cm storio sluoksniu. Kepame 20-25 min.
Į kepimo pabaigą pasigaminame padažą: nedideliame puode išlydome sviestą ir sudedame grietinę, vis pamaišydami trumpai pašildome. Žuvį patiekiame su sviesto ir grietinės arba tik sviesto padažu.
Kepimo temperatūra: 200 C.
Kepimo laikas: 20-25 min.
Gaminame žuvies kepinukus |
Skanaus!
Pagal technologinę kortelę.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą