2017 m. birželio 26 d., pirmadienis

Pilno grūdo avižinė bananų duona

Pilno grūdo avižinė bananų duona
Išsikepkit šį pyragą-duoną ir suprasit, kad ne ką mažiau skanūs pyragai išeina ir be kvietinių miltų... Šis pyragas sudėtyje neturi nei pieno, nei cukraus, tad tiesiog idealiai tinka netoleruojantiems laktozės ir taip pat vaikams!

Pyragui pagaminti reikės:
🍌 2 kiaušinių
🍌 2 bananų
🍌 ~3 v.š. kokosų aliejaus arba ~60 ml (1/3 puodelio) kitokio aliejaus
🍌 2 v.š. medaus
🍌 ~200 g (1 ir 2/3 puodelio) avižinių miltų
🍌 1 a.š. kepimo miltelių
🍌 žiupsnelio druskos
🍌 žiupsnelio cinamono
🍌 saujos razinų, nuplikytų

Orkaitę įkaitiname iki 165 C.
Į nedidelį puodą sudedame kokosų aliejų ir ant silpnos ugnies kelias minutes pakaitiname, kol jis pradės lydytis. Nuimame nuo ugnies, į dar šiltą aliejų sudedame medų, palaukiame, kol ir šis suminkštės, tada išmaišome.
Dubenyje išplakame kiaušinius, sudedame sutrintus/sumaigytus bananus, taip pat vientisai išmaišytą kokosų aliejų su medumi. Viską išmaišome. Kitame dubenyje miltus sumaišome su kepimo milteliais, druska, cinamonu ir suberiame į skystąją masę, lengvai išmaišome. Galiausiai įmaišome ir razinas. Tešla gaunasi pakankamai tiršta, bet dar drembanti. Nieko nelaukus (nes miltai greit brinksta ir tešla gali pasidaryti pernelyg tiršta) tešlą sukrečiame į kepimo popieriumi padengtą pailgą kepimo formą ir šauname į orkaitę maždaug valandai. Kepimo pabaigoje dantų krapštuku patikriname, ar šis jau išlenda neapsivėlęs tešla.

Kepimo temperatūra: 165 C.
Kepimo laikas: 50-60 min.

Pilno grūdo avižinė bananų duona
Valio! Sveikuoliškas pyragas pašautas į orkaitę - tuoj pat pajausit, kaip sklindantis bananų kvapas su avižinių prieskoniu pradės kutenti jūsų nosis :).


Malsenos receptai

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...