Pilno grūdo avižinė bananų duona |
Pyragui pagaminti reikės:
🍌 2 kiaušinių
🍌 2 bananų
🍌 ~3 v.š. kokosų aliejaus arba ~60 ml (1/3 puodelio) kitokio aliejaus
🍌 2 v.š. medaus
🍌 ~200 g (1 ir 2/3 puodelio) avižinių miltų
🍌 1 a.š. kepimo miltelių
🍌 žiupsnelio druskos
🍌 žiupsnelio cinamono
🍌 saujos razinų, nuplikytų
Orkaitę įkaitiname iki 165 C.
Į nedidelį puodą sudedame kokosų aliejų ir ant silpnos ugnies kelias minutes pakaitiname, kol jis pradės lydytis. Nuimame nuo ugnies, į dar šiltą aliejų sudedame medų, palaukiame, kol ir šis suminkštės, tada išmaišome.
Dubenyje išplakame kiaušinius, sudedame sutrintus/sumaigytus bananus, taip pat vientisai išmaišytą kokosų aliejų su medumi. Viską išmaišome. Kitame dubenyje miltus sumaišome su kepimo milteliais, druska, cinamonu ir suberiame į skystąją masę, lengvai išmaišome. Galiausiai įmaišome ir razinas. Tešla gaunasi pakankamai tiršta, bet dar drembanti. Nieko nelaukus (nes miltai greit brinksta ir tešla gali pasidaryti pernelyg tiršta) tešlą sukrečiame į kepimo popieriumi padengtą pailgą kepimo formą ir šauname į orkaitę maždaug valandai. Kepimo pabaigoje dantų krapštuku patikriname, ar šis jau išlenda neapsivėlęs tešla.
Kepimo temperatūra: 165 C.
Kepimo laikas: 50-60 min.
Pilno grūdo avižinė bananų duona |
Malsenos receptai
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą