Virtiniai su bulvių įdaru |
2-3 porcijoms reikės:
Įdarui:
250-300 g virtų bulvių (3-4 bulvių, priklausomai nuo jų dydžio)
1 svogūno
100 g pievagrybių (nebūtina)
Tešlai:
50 ml vandens
2 v.š. grietinės
1 kiaušinio
0,5 a.š. druskos
250 g miltų
grietinės (patiekimui)
Išverdam bulves ir ataušinam. Sutrinam bulves šakute, bulvių grūstuve arba tiesiog pertarkuojam burokine tarka. Įkaitintoje aliejumi keptuvėje pakepiname smulkiai supjaustytą svogūną, po kelių minučių sudedam ir smulkintus pievagrybius, pakepinam dar kelias minutes, kol suminkštėja. Šias daržoves įmaišome į sugrūstas bulves. Atidedam, įdaras jau paruoštas.
Dideliame dubenyje įpilame vandenį, dedame grietinę, įmušame kiaušinį, beriame druskos, viską išplakame. Tada per du kartus suberiame miltus, išmaišome ir galiausiai perimame tešlą į rankas - minkome, kol gausime daugiau mažiau tolygų kamuolį.
Formuojame koldūnus |
Pamiltuojame stalą ir ant jo dedame kočioti tešlos kamuolį. Iškočiojame pakankamai plonai, bet tešla persišviesti neturėtų. Paimame puodelį ir įspaudžiame apskritimus. Ant jų išdėliojame po vienodą kiekį, maždaug 1 a.š. bulvių įdaro. Tada kiekvieną virtinį uždengiame perlenkdami pusiau, kraštus pirštais gerai sulipiname ir užvirtiname prispausdami šakute arba pirštais sukamuoju judesiu pereidami per visą kraštą (žr. foto).
Dedame virtinius į verdantį vandenį, kai iškyla, verdame apie 6-7 minutes. Skanaujame su grietine, galima dar papuošti krapeliais.
Gaminame virtinius su bulvių įdaru |
Skanaus!
Золотые Советы receptai
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą