2021 m. rugpjūčio 16 d., pirmadienis

Citrininis cukinijų pyragas su aguonomis

Citrininis cukinijų pyragas su aguonomis
 

Šis pyragas antras iš mano mėgstamiausių cukinijų pyragų po šokoladinio cukinijų pyrago. Cukinijos į šį pyragą dedasi pakankamai daug, kone tiek pat, kiek gaunasi pačios tešlos. Bet neįtikėtina tai, kad pyragas gaunasi toli gražu ne "daržoviškas", o visiškas citrinomis kvepiantis aguoninis saldus pyragas, apie cukinijas galima net neįtarti :). Jos tik suteikia pyragui ypatingo minkštumo, praturtindama jo skonį. Beje, su cukinijų receptais yra taip, kad vienur siūlo cukinijos vandenis nusunkti, kai kur net druskinti ir dar palaukti, kitur siūlo nieko nedaryti ir dėti iškart sutarkuotą (pvz., šio recepto originale siūloma į tešlą sukrėsti iškart sutarkuotą cukiniją). Aš dažniausiai ją lengvai nusunkiu.

Reikės:
🍋 2 kiaušinių
🍋 1/2 puodelio aliejaus
🍋 1 citrinos
(citrinos žievelės ir ~3 v.š. citrinos sulčių)
🍋 ~1 puodelio (200 g) cukraus
🍋 1 a.š. kepimo miltelių + 1/2 a.š. kepimo sodos
🍋 žiupsnelio druskos
🍋 2 puodelių
(260 g) miltų
🍋 2 puodelių cukinijos
, tarkuotos
🍋 3 v.š. aguonų

Dubenyje išplakame kiaušinius su aliejumi, įtarkuojame citrinos žievelės ir įpilame citrinos sultis. Viską išplakame kartu su cukrumi. Beriame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, soda ir druska. Tešla gaunasi tiršta, į ją įmaišome burokine tarka sutarkuotą nusunktą cukiniją ir (nuplikytas) aguonas.

Pyragą kepame 180 C temperatūroje 60-65 min arba kol į pyragą įkištas dantų krapštukas išlis sausas. Leidžiame atvėsti. Nieko tokio, jeigu pyragas vėsdamas šiek tiek sukris.

Kepimo temperatūra: 180 C
Kepimo laikas: ~60 min

Citrininis cukinijų pyragas su aguonomis

SKANAUS!


Recepto idėja iš čia

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...