2021 m. rugpjūčio 9 d., pirmadienis

Juodųjų serbentų pyragas su riešutais

Juodųjų serbentų pyragas su riešutais
 

Pyragų su juodaisiais serbentais receptų galima rasti labai nedaug, atrodo, tai nėra labai populiari uoga kepiniams, bet galiu pasakyti, kad mano du išbandyti pyragų su juodaisiais serbentais receptai yra vieni skaniausių pyragų su uogomis. Pirmasis išbandytas receptas yra šis šokoladinis - beveik kaip braunis - kaskart atėjus serbentų sezonui mūsų namuose pasklinda jo kvapas ir mėgaujamės visa šeima. Nuo šiol į vasariškų pyragų sąrašą įtrauktas ir šis saldusis kepinys. Išbandykit!

Reikės (~22 cm skardai):
1 stiklinės tamsių speltos miltų
4 kiaušinių
150 g cukraus
170 g sviesto
1/2 stiklinės razinų
1 stiklinės juodųjų serbentų

žiupsnio cinamono
1/2 stiklinės migdolo riešutų
, smulkintų
1 a.š. kepimo miltelių

Dubenyje gerai išplakame kiaušinius, vėliau tai padarome kartu su cukrumi. Tada supilame sviestą ir išplakame vėl. Suberiame kartu visus sausus ingredientus: miltus, cinamoną ir kepimo miltelius. Galiausiai sudedame nuplikytas razinas, riešutus (galima keisti migdolo drožlėmis) ir juoduosius serbentus - atsargiai (ypač uogas) įmaišome. Gerai išmaišytą tešlą supilame į paruoštą kepimo formą. Šauname kepti iki 170 C įkaitintoje keptuvėje apie 45 min.

Kepimo temperatūra: 170 C.
Kepimo laikas: ~45 min.

 

Juodųjų serbentų pyragas su riešutais

SKANAUS!

 

Idėja iš čia


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...