2021 m. rugpjūčio 23 d., pirmadienis

Kokosinis varškės apkepas su ryžiais

Kokosinis varškės apkepas su ryžiais
 

Laabai gardus varškės apkepas, be varškės dar papildytas virtomis ryžių kruopomis ir pagardintas kokosų prieskoniu - vietoj įprastų manų kruopų naudojant kokosų miltus ir drožles. Kai sužinojau ir išbandžiau šį receptą, retai kada bekepu tradicinį varškė apkepą. Mano mėgstamiausios varškės apkepo variacijos yra būtent šis, kokosinis, ir avižinis - receptas štai čia.

Reikės (4-6 porcijoms):
🥥 400 g varškės
🥥 4 kiaušinių
🥥 ~150 g virtų ryžių
🥥 2-3 v.š. cukraus

🥥 saujos razinų
🥥 2-3 v.š. kokosų drožlių
🥥 2 v.š.
(su kaupu) kokosų miltų

Dubenyje išplakame kiaušinius, suberiam varškę, ryžius, cukrų, nuplikytas ir nusausintas razinas, kokosų drožles ir miltus. Viską gerai išmaišome. Varškės masę paskleidžiam paruoštoje kepimo formoje (aš naudoju daugkartinį kepimo popierių). Orkaitę įkaitiname iki 170 C ir šaunam kepti apkepą ~45 min.
Aš pabaigoje paprastai uždedu dar griliaus funkciją kelioms minutėms (arba su pūtimu), kad labiau apkeptų paviršius.

Kepimo temperatūra: 170 C.
Kepimo laikas: 45 min.

Kokosinis varškės apkepas su ryžiais (šis keptas iš pusės normos)

 

SKANAUS!

 

Recepto idėja iš fb "Nikos virtuvė"

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...