2021 m. rugpjūčio 12 d., ketvirtadienis

Cukinijų pyragas su šilauogėmis


Cukinijų pyragas su šilauogėmis

Sotus, turtingo skonio, minkštas ir drėgnas pyragas, su lengva uogų rūgštele. Labai patiko. Puikus būdas panaudoti vasaros derlius - šilauogių ir cukinijų :).

Reikės:
🎂 3 kiaušinių
🎂 1 stiklinės aliejaus
🎂 1 v.š. vanilės ekstrakto
🎂 1 stiklinės (200g) cukraus
 🎂2 stiklinių cukinijos, tarkuotos
🎂 3 stiklinių (~390 g) miltų
🎂 žiupsnelio druskos
🎂 1 a.š. kepimo miltelių + 1/4 a.š. kepimo sodos
🎂 1-2 stiklinių šilauogių

Į dubenį supilam ir gerai išplakam kiaušinius kartu su aliejumi, vanile ir cukrumi. Burokine tarka sutarkuojam cukiniją, stipriai nugręžiam skystį ir sukrečiam į kiaušinių masę. Suberiam miltus su druska, kepimo milteliais ir soda. Galiausiai atsargiai įmaišome uogas. Tešlą supilame į kepimo popieriumi padengtą pailgą skardą (šįkart dar viršų papuošiau bananų riekelėm) ir šauname kepti į iki 180 C įkaitintą orkaitę apie 50 min arba kol įkišus dantų krapštuką jis išlis sausas. Leidžiam pyragui atvėsti ir tik tada ištraukiame iš skardos.

Kepimo temperatūra: 180 C
Kepimo laikas: ~50 min.

Cukinijų pyragas su šilauogėmis

SKANAUS!

 

Šaltinis čia

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...