2021 m. rugpjūčio 19 d., ketvirtadienis

Mielinės tešlos pyragėliai su dešrele

Mielinės tešlos pyragėliai su dešrele
 

Visų pirma šis tešlos receptas suviliojo dėl to, kad tešlą reikia palyginus trumpai kildinti ir tai daryti šaldytuve. Antra, tešlos sudėtis ne tokia įprasta, nes dedasi gana didelis kiekis riebalų - sviesto. Tad knietėjo išbandyti, koks gi gaunasi skonis, ypač dar dėl to, kad iki šiol kiti išbandyti receptai nebuvo tobuli - dažniausiai tešla atrodė kiek sausoka. Išbandžiusi šį receptą supratau, kad jau turiu mėgstamiausią tešlos pyragėliams su dešrele receptą. Būtent tas didesnis sviesto kiekis tikrai pasiteisino, pyragėliai gaunasi minkštučiai ir ne sausi, kita vertus, riebumo tikrai nesijautė. Tad rekomenduoju :).
Pyragėlių kiekis priklauso nuo to, kaip pjaustysit dešreles, gal visai nepjausit - galima visaip. Aš paprastai dešreles perpjaunu vieną kartą per pusę išilgai. Galima, žinoma, daryti ir mažesnius storesnius pyragėlius, tada dešrelę perpjauti tiesiog per pusę.

Reikės (~15 vnt.):
🌭 ~500 g miltų (galima įmaišyti tamsių speltos ar rupių kvietinių)
🌭 žiupsnio druskos
🌭 200 g sviesto
, minkšto
🌭 200 ml pieno
🌭 1-2 v.š. cukraus
🌭 ~25 g šviežių mielių
(arba 7 g sausų)
🌭 1 kiaušinio aptepimui

Į dubenį suberiam miltus, druską, išmaišom, sudedam sviestą ir rankomis jį sutriname su miltais, kol gausis drėgni trupiniai. Pašildome pieną iki 35-40 C (kad įkišus pirštą nebūtų dar karšta, bet šilta), įmaišome cukrų ir įtrupiname mieles. Palaukiam 10-15 min, kol mielės paviršiuje suputos. 

Tada pieno mišinį supilame į miltus ir išmaišome. Tešla turėtų nebelipti, būti lengvai minkoma, nes yra gana riebi. Paminkome kelias minutes ir uždengtą dedame į šaldytuvą 30 min. 

Tešlą ištraukiame ir iškočiojame stačiakampio formos pakankamai plonai. Supjaustome juostelėmis ir jomis apjuosiame dešreles. Pyragėlius sudedame į kepimo skardą ir aptepame kiaušinio plakiniu. Kepame 190 C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min arba kol kepiniai įgaus lengvai rusvą atspalvį.

Kepimo temperatūra: 190 C.
Kepimo laikas: 20 min.

 

Mielinės tešlos pyragėliai su dešrele

SKANAUS! 



Recepto idėja iš čia



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...