2021 m. rugpjūčio 24 d., antradienis

Mėlynių (arba šilauogių) ir varškės pyragas

Šilauogių ir varškės pyragas
 

Šis pyragas tai tarpinis variantas tarp varškės apkepo ir pyrago, išties gardus, o mėlynosios uogos čia tikrai labai tinka ir puikiai dera su varške. Šis receptas yra iš Beatos antrosios knygos, ji rašo naudoti tepamąją varškę, aš dariau su įprasta, tik ją sutryniau blenderiu, tad iš tikrųjų puikiai tinka ir paprasta varškė.

Reikės:
🫐 100 g sviesto, kamb.temperatūros
🫐 150-200 g cukraus
🫐 3 kiaušinių
🫐 300 g varškės
🫐 1 citrinos žievelių
🫐 200 g miltų
🫐 1 a.š. kepimo miltelių
🫐 ~250 g mėlynių
arba šilauogių

🫐 kelių šaukštų uogų + cukraus (papuošimui)

Pirmiausia minkštą sviestą išplakame su cukrumi iki baltumo. Po vieną, vis paplakdami, įmušame kiaušinius. Įmaišome varškę, masę ištriname blenderiu. Įtarkuojame citrinos žievelę, įmaišome ir miltus su kepimo milteliais. Galiausiai suberiame ir atsargiai išmaišome į tešlą uogas. Tešlą sukrečiame į paruoštą nedidelę kepimo formą ir kepame iki 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 50 min. 

Nieko tokio, jeigu iškepęs pyragas šiek tiek sukris. Ant ką tik iškepusios pyrago paskleidžiame sumaišytas su cukrumi ir sutrintas uogas. 

Kepimo temperatūra: 180 C
Kepimo laikas: 50 min.

Šilauogių ir varškės pyragas


SKANAUS!


Recepto idėja iš knygos "Metai Beatos virtuvėje"

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...