2015 m. vasario 5 d., ketvirtadienis

Kavos ir šokolado keksiukai su maskarponės kremu


Neįmanoma nepasiduoti keksiukui mados bangai, kuri užliejo mus ir dar vis lieja pastaruosius metus. Tiesiog tai yra gana greit paruošiamas ir lengvai, patogiai patiekiamas ir suvalgomas patiekalas. O receptų šių puodelio pyragėlių yra n, t.y. begalės. Tad neabejoju, kad kiekvienas gali atrasti savo mėgstamiausius ir kiekvienai įvairiai progai, o ir be progos, t.y. kasdienai, tinkamus keksiukus. Tad kodėl ne bandžius bandžius bandžius ir ieškojus savo mylimiausių ir kitokių pačiausių :)
Šį kartą kepu Beatos keksiukus tokiu pat pavadinimu. Labai skanu ir labai tinka prie kavos - o man idealiausia valgyti skanėstus su kava, o dar jei ta kava su žavia pieno putele...

 Šių keksiukų tešlai reikės:
100 g razinų, išmirkytų brendyje
50 ml brendžio
120 g sviesto, lydyto
100 g juodojo šokolado, lydyto
1 v.š. tirpios kavos
100 ml pieno
150 g cukraus
2 kiaušinių
30 g kakavos
170 g miltų
1,5 a.š. kepimo miltelių

Kremui reikės:
200 g maskarponės sūrio
100 g karamelizuoto sutirštinto pieno ("Rududu")
1 a.š. tirpios kavos
1 v.š. karšto vandens
1-2 v.š. brendžio

Keksiukų tešla. Įkaitinkime orkaitę iki 190 C. Razinas pasiruoškime iš anksto: nuplaukime, užpilkime brendžiu ir palikime kelias valandas, kad pamirktų. O jei laiko jau neturime, tuomet verdančiu vandeniu nuplikytas razinas užpilkime brendžiu ir pakaitinkime puodelyje, kad brendis pašiltų ir razinos greičiau sugertų brendžio aromato.
Toliau šokoladą, sviestą, pusę cukraus sudėkime į nedidelį puodelį ir vis pamaišydami kaitinkime, kol masė ištirps ir pasidarys vientisa. Tada supilkime pieną ir sudėkime tirpią kavą - viską pašildykime, kad būtų karšta, bet užvirti nebūtina.
Kitame dubenyje sumaišykime miltus su kakava ir kepimo milteliais.
Kiaušinius šiek tiek paplakime su likusiu pusę cukraus.
Šiltą pieno ir šokolado mišinį pilkime ant miltų ir išmaišykime. Supilkime kiaušinius ir išmaišykime, suberkime razinas ir vėl išmaišykime. Turi gautis vientisa vidutinio tirštumo tešla.
Paskirstykime tešlą į kepimo formeles ir kepkime 20-25 min.

Kremas. Šaukštelį tirpios kavos ištirpinkime šaukšte karšto vandens, įpilkime brendį ir išmaišykime.
Maskarponės sūrį sudėkime į dubenį ir pradėkime plakti, kad jis šiek tiek suminkštėtų, tada dėkime karamelizuotą sutirštintą pieną, supilkime kavos ir brendžio mišinį. Suplakime, kol masė taps vientisa.
Kremą galima išspausti konditeriniu maišeliu arba užtepti jį peiliu ar šaukšteliu.

Kepimo temperatūra: 190 C.
Kepimo laikas: 20-25 min.


Bon appetit!

Kažkodėl kremas man gavosi skystokas, gal todėl, kad maskarponės sūris buvo netinkamas - Vilkyškių pieninės, neatkreipiau dėmesio į jo riebumą. Kaip bebūtų, skoniui tai tikrai nepakenkė, tam kartui jis šiek tiek apbėgo, bet po kiek laiko stabilizavosi, sutvirtėjo ir puikiai susivalgė :)

Šaltinis: Beata Nicholson BEATOS VIRTUVE: KEPINIŲ KNYGA 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...