2015 m. vasario 19 d., ketvirtadienis

Mieliniai blynai


Kaip gi Užgavėnės be blynų. O man ši žiemos išvarymo šventė asocijuojasi būtent su mieliniais blynais. Paprastus ar visokius kitokius blynus šeimoje valgome ir taip dažnai, o va mielinius rečiau. Tik šį kartą vyras liko jais sužavėtas ir pasakė - va tokie blynai man labai patinka. Matyt teks dažniau mieles išsitraukti šiam reikalui. Taigi Jūsų dėmesiui ne tik užgavėniniai blynai.

Tešlai reikės (3-4 asmenims):
25 g mielių, šviežių (arba 8-9 g sausų mielių)
3 v.š. cukraus
0.5 l pieno, šilto
2 didelių kiaušinių
saujos razinų, nuplikytų
žiupsnelio druskos
miltų gauti grietinės tirštumo tešlai

Visų pirma prikeliame mieles - užpilame jas 1 v.š. cukraus ir palaukę kelias minutes jas išmaišome, kol gausime skystą masę. Suplakime kiaušinius. Mieles supilkime į dubenį, ant jų supilkime šiltą pieną, išplaktus kiaušinius, likusius 2 v.š. cukraus. Viską gerai išmaišę suberkime išbrinkintas razinas. Maišant berkime miltus, kol masė taps pakankamai tiršta.
Tešlą uždenkime rankšluosčiu ir palikime, kol tešla padvigubės. Atsargiai - po valandos tešla jau gali varvėti per kraštus, tad stebėkite ir naudokite didesnį dubenį :)
Įkaitinkime aliejų ir kepkime keptuvėje po šaukštą tešlos.


Kepti mieliniai blynai kitą dieną jau būna nelabai skanūs. Bet jeigu matote, kad tešlos per daug ir tiek per kartą nesuvalgysit, tuomet tešlą įmeskite į šaldytuvą ir kitą dieną iš jos išeis ne ką prastesni vis dar švieži blynai.

Bon appetit!

Šaltinis: http://viskopotrupineli.blogspot.be/2012/02/mieliniai-blynai.html

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...