2015 m. vasario 18 d., trečiadienis

Juoda balta pyragas su pudingo-šokoladiniu glaistu


Dar vienas kepinys iš knygos Kepimo džiaugsmai. Šio kepinio pavadinimas knygoje nėra toks pat, kaip mano pavadintas. Ten jis vadinasi pyragas "Dunojaus bangos", kur pavadinimas akcentuoja glaisto raštą - bangeles. Kadangi pas mane jų nebuvo, nes kažkodėl nesigavo, tai aš jį tiesiog pavadinau taip, kaip būtų aiškiau vien iš pavadinimo, kas tai per pyragas. Mano pirmas blynas kepant šį pyragą prisvilo labiausiai tame, kad jį kepiau per mažoje formoje, nei reikėtų, nes tiesiog didesnės neturėjau ir nusprendžiau surizikuoti. Už tokią riziką gavosi kaip gavosi - daug biskvito ir pakankamai nedaug viršutinio sluoksnio. Beje, aš jo ir gaminau šiek tiek mažiau, nes tiesiog nebūtų buvę jam kur gražiai ir tolygiai pasiskirstyti. Kaip bebūtų, pyragas susivalgė skaniai, ir dar tikrai jį kartosiu, tik atitinkamo dydžio formoje. Tad Jūs tokios klaidos jau tikrai nepadarysite :)

Tešlai reikės:
250 g sviesto, kambario temperatūros
180 g cukraus
žiupsnelio druskos
6 kiaušinių
400 g miltų
3 a.š. kepimo miltelių
~80 ml pieno
2 v.š. kakavos miltelių
2 v.š. romo

Sviestiniam kremui:
500 ml pieno
1 pakelio vanilinio pudingo miltelių
1 v.š. cukraus
200 g sviesto, kambario temperatūros
50 g cukraus pudros

Įdarui:
2 stiklainių vyšnių (350 g gryno svorio)

Glajui: 
300 g juodojo šokolado
40 g kokosų sviesto

Gaminame tešlą:
1. Orkaitę įkaitinkime iki 180 C. Kepimo formą ištepkime sviestu ir pabarstykime miltais.
2. Vyšnias supilkime į sietelį ir palikite nuvarvėti (aš naudojau šaldytas vyšnias iš prekybcentrio).
3. Tešlai skirtą sviestą su cukrumi ir druska išplakime iki purumo. Po vieną į masę sudėkime kiaušinius ir išplakime.
4. Miltus sumaišykime su kepimo milteliais ir per sietelį suberkime į masę. Supilkime pieną ir gerai išmaišykime.
5. Pusę tešlos sudėkime į skardą.
6. Į likusią tešlos dalį supilkime kakavą ir romą. Gerai išmaišykime ir supilkime ant šviesios tešlos.
7. Tolygiai išdėliokime ant tešlos vyšnias ir lengvai įspauskime jas į tešlą.

8. Kepkime pyragą apie 30 min. Po to išimkime iš orkaitės ir palikime atvėsti.


Sviestinis kremas:
9. Atskirai į indelį įpilkime 5 šaukštus pieno. Likusį pieną supilkime į puodą ir užvirinkime.
10. Pudingo miltelius ir cukrų suberkime į pieną. Gerai išmaišykime.
11. Pudingo masę supilkime į verdantį pieną ir maišant virkime kaip nurodyta ant pakelio. Pudingą ataušinkime (tik ne per ilgai!) vis pamaišydami.
12. Sviestą su cukraus pudra plakime 15 min iki purumo (aš kažkaip taip ilgai neplakiau, man jau po 5 min atrodė pakankamai puru :)). Atvėsusį pudingą vis pamaišydami dėkime į masę.
13. Kremą tepkime ant pyrago.
Glajus:
14. Juodąjį šokoladą susmulkinkime ir su kokosų sviestu ištirpinkime vandens garų vonelėje. Ataušinkime.
15. Paruoštą glajų užpilkime ant pyrago.
16. Ant pyrago viršaus suformuokime bangas (Dunojaus bangas). Kai jos sustings, uždenkime pyragą plėvele ir padėkime šaltai.

Kepimo (biskvito) temperatūra: 180 C.
Kepimo laikas: 30 min.


Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...