2022 m. sausio 28 d., penktadienis

Mielinis pyragas su riešutų įdaru

Mielinis pyragas su riešutų įdaru

Mielinis pyragas, šį kartą ne su įprastesniu cinamono ar aguonų įdaru, bet su riešutiniu. Labai minkštas ir gana purus :).

Reikės:
🫓310 g miltų
🫓10 g šviežių mielių
arba 4 g sausų mielių
🫓50 g cukraus
🫓žiupsnio druskos
🫓150 ml pieno
🫓1 kiaušinio
🫓30 g sviesto
, minkšto

Įdarui:
🫓250 g riešutų
🫓75 g cukraus
🫓1 a.š. kakavos miltelių
🫓1 a.š. cinamono
🫓60 ml pieno
🫓60 g sviesto
🫓1/2 kiaušinio


1. Jei naudojam šviežias mieles, jas užpilam šaukštu cukraus ir atidedam kelioms minutėms. Tada palengva išmaišom, kol gausis skysta masė.

2. Į dubenį suberiame miltus, druską, išmaišom. Prikaistuvyje pašildome pieną, kol bus labai šiltas (ne karštas). Atskirai išplakam kiaušinį su cukrumi.

3. Dubenyje su miltais viduryje padarome skylutę ir ten pilame kiaušinį su cukrumi, šiltą pieną ir ištirpusias mieles, viską viduryje išmaišom. Tada skystą masę sumaišome su miltais. Paskutinį įdedam sviestą, jį įmaišom į tešlą. Tešla gausis labai lipni. Tad viską galima maišyti šaukštu (idealu būtų viską perkelti ant miltuoto stalo ir minkyti, nebijant prisilipdyti, rankomis, kol tešla pasidarys nebe tokia lipni). Jei labai limpa, šiek tiek įberiam miltų, kad išeitų suformuoti rutulį (visgi kuo mažiau miltų, tuo pyragas bus minkštesnis). Tešlą uždengiam ir atidedam į šiltą vietą 1 val.

4. Tuo metu pasigaminam įdarą. Riešutus smulkiai sumalam, bet ne iki miltų. Į riešutus beriam cukrų, kakavą ir cinamoną, išmaišom. Sviestą išlydom kartu su pienu ir užpilam ant riešutų. Išplakam kiaušinį ir įmaišom į riešutų masę. Įdaras paruoštas.

5. Pakilusią tešlą perkeliam ant miltuoto paviršiaus ir iškočiojam didelį stačiakampį - kuo ploniau. Paviršių padengiame įdaru, kiek įmanoma lygiau, nors nebus lengva. Ir viską lėtai susukame į ritinį. Jį perkeliame į apvalią kepimo formą su skyle ir leidžiam jai pakilti bent 30 min.

6. Pakilusią pyrago tešlą aptepame likusiu kiaušiniu ir šaunam kepti 170 C orkaitėje 35-45 min.

Kepimo temperatūra: 170 C
Kepimo laikas: š0 min (tešlos kilimas) + 30 min (pyrago kilimas) + 35 min (kepimas)

Mielinis pyragas su riešutų įdaru

Mielinis pyragas su riešutų įdaru

Mielinis pyragas su riešutų įdaru

 

SKANAUS!


Recepto idėja iš čią

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...