2022 m. sausio 12 d., trečiadienis

Pilno grūdo miltų obuolių blynai

 

Pilno grūdo miltų obuolių blynai

Šiuos blynus paprastai kepu iš tamsių speltos miltų, o ~50 g miltų kiekio kartais paįvairinu avižiniais miltais. Obuolių paprastai nenulupu, o bekepant blynus mėgstu dar pagardinti bananų skiltelėmis - jie labai smagiai karamelizuojasi.

Reikės:
🍎2 kiaušinių
🍎1-2 v.š. cukraus

🍎žiupsnio cinamono
🍎1 stiklinės
(250 ml) vandens arba pieno
🍎1/2 stiklinės kefyro/jogurto
🍎150-200 g pilno grūdo miltų
🍎50 g avižų sėlenų
🍎3 obuolių
, pjaustytų kubeliais
🍎1 banano (nebūtina) 

 

Kiaušinius išplakame su cukrumi ir cinamonu. Pilam vandenį ir kefyrą, išplakam. Beriam miltus su sėlenomis, išmaišom. Obuolius supjaustome kubeliais ir įmaišom į tešlą. Kepam gerai įkaitintoje keptuvėje. Galima iš vienos pusės uždėti po banano riekelę - apvertus jie skaniai karamelizuosis.

 

SKANAUS !

Pilno grūdo miltų obuolių blynai


Recepto idėja iš fb Nikos virtuvė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...