2022 m. sausio 11 d., antradienis

Moliūginiai makaronai su brokoliu

Moliūginiai makaronai su brokoliu
 

Vaikai nelabai mėgsta moliūgo? Ne bėda! Sakoma, kad mažiau mėgstamą ar dar neragautą produktą, kad vaikai mieliau jį ragautų, reikėtų sukomponuoti su jau žinomu ir mėgstamu produktu. Makaronai - turbūt pasauliniu lygiu vaikų top produktas :). Makaronų ir keptų sutrintų moliūgų derinys - puikus patiekalas tiek vaikams, tiek ir lengva, neapsunkinanti, neįnoringą greita vakarienė suaugusiesiems. Teikim pirmenybę pilno grūdo makaronams.

Reikės (~4 porcijoms):
🎃300-400 g makaronų
🎃1 svogūno
🎃 aliejaus, druskos, pipirų
🎃~400 g moliūgo
🎃1 puodelio augalinio pieno
arba sultinio (galima ir miksuoti)
🎃2 česnako skiltelių
🎃žiupsnelio raudonosios paprikos
🎃žiupsnelio šalavijo
🎃1 brokolio


1. Moliūgą supjaustom didesniais kubeliais, svogūną perpjaunam į kelias dalis, viską išdėliojame kepimo skardoje, apšlakstome aliejumi, druska, pipirais, maltu muskatu ir šaunam iškepti 20-25 min 200 C orkaitėje arba kol daržovės bus pakankamai minkštos.

2. Makaronus išverdame al dente pagal instrukciją. Brokolį apverdame arba gariname, kol suminkštėja.

3. Iškeptas daržoves sukrečiam į indą, įpilame stiklinę sultinio/augalinio pieno ir viską sutriname iki košės konsistencijos. 

4. Keptuvėje arba platesniame puode įkaitiname aliejų, trumpai pakepiname smulkintą česnaką, įberiame maltos paprikos, šalavijo, išmaišome ir sukrečiame sutrintą moliūgų masę, pakaitiname, kad sušiltų. Galiausiai supilame makaronus, apvirtus brokolius, viską išmaišome ir tiekiame.

Moliūginiai makaronai su brokoliu

SKANAUS!


Idėja iš fb Proper tasty

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...