2022 m. sausio 25 d., antradienis

Trinta avinžirnių ir ropės sriuba

Trinta avinžirnių ir ropės sriuba
 

Sriuba, praturtinta avinžirnių baltymais ir puikus būdas paįvairinti mitybą dar viena ne tokia populiaria šaknine daržove - rope.

Reikės:
🧆400-500 g konservuotų avinžirnių (arba virtų)
🧆2 ropių
🧆1-1,2 l sultinio
arba vandens
🧆2 skiltelių česnako
🧆druskos, pipirų
🧆prieskonių:
raudonėlio, čiobrelio, ciberžolės, kario miltelių

1. Jei naudojame konservuotus avinžirnius, juos perplaunam ir nusausinam. Jei norime virti, tuomet užmerkiam avinžirnius iš vakaro, o kitą dieną verdam apie 60 min.

2. Ropę supjaustome gabaliukais ir sumetam į užvirusį sultinį, įmetam čiobrelio šakelę, džiovinto raudonėlio, druskos, pipirų ir verdam ne ilgiau 15 min arba kol ropė suminkštės (gali užtekti ir mažiau laiko). Sudedam apvirti ir avinžirnius.

3. Keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus ir pusę minutės pakepiname pasmulkintą česnaką kartu su maltais prieskoniais - ciberžole, kariu. Viską sukrečiam į verdančią sriubą.

4. Išvirus dalį avinžirnių atidedam (nors nebūtina) ir visa kita sutrinam trintuvu, kol gausis glotni sriubos tekstūra. Grąžinam atgal avinžirnius. Sriubą galima paskaninti citrinų sultimis, alyvuogių aliejumi,  o patiekiant grietinėle, petražolėmis.

Trinta avinžirnių ir ropės sriuba

SKANAUS! 


Recepto idėja iš čia

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...