2022 m. sausio 19 d., trečiadienis

Moliūginiai pyragėliai - skonsai

Moliūginiai pyragėliai - skonsai

 

Jau esu išbandžiusi tradicinį vadinamų skonsų (scones) receptą ir buvau jais tiesiog sužavėta. Sunku buvo apsakyti tiksliau, kas jie tokie - lyg desertinės bandelės, bet nesaldžios, jei nesutepsi uogiene, bet tokios minkštos viduje ir tikrai mano skonio receptoriams labai tiko. Šįkart sveikesnis, maistingesnis skonsų variantas - praturtinTų moliūgu ir pilno grūdo miltais. Irgi laabai! :) Beje, moliūgas juose kažkur pradingsta, niekas jo nė su žiburiu neužmatė :) (ypač aktualu įnoringiems vaikams).
Juos galima valgyti šalia sriubos ar salotų, arba tiesiog su sviestu ir uogiene, kaip ir įprastus skonsus.

Reikės:
🎃 200 g moliūgo, tarkuoto burokine tarka
🎃 250 g miltų (per pusę maišytų su pilno grūdo)
🎃 100 g sviesto, šalto
🎃 žiupsnelio druskos
🎃 1 a.š. kepimo miltelių
🎃 ~60 g
parmezano ar įprasto fermentinio sūrio, tarkuoto
🎃 1 kiaušinio
🎃 1/2 stiklinės kefyro

Aptepimui: 1 kiaušinio + moliūgo sėklų

1. Moliūgą sutarkuojame burokine tarka.

2. Dubenyje sumaišome miltus su druska ir kepimo milteliais, įtarkuojame sviestą ir pirštais išmaigome, kol neliks sausų miltų. Įtarkuojame sūrį, sukrečiame moliūgą ir viską išmaišome. Atskirai išplakam kiaušinį su kefyru ir supilam į miltus. 

3. Masę lengvai šaukštų išmaišome, šiek tiek paspaudžiant, kad sukibtų ingredientai.

4. Pasiruošiame darbastalį - pabarstom negailint miltų ir iškrečiam tešlos gumulą. miltuotais pirštais "iškočiojame" 2-3 cm storio tešlos lakštą. Jokių kočiojimų skonsams. Apvalia stikline įspaudžiame apskritimus. Juos perkeliame į paruoštą kepimo skardą. 

5. Pyragėlius aptepame plaktu kiaušiniu, pabarstome moliūgų sėklų, galima ir tarkuotų sūriu. Kepame iki 190 C įkaitintoje orkaitėje 25-30 min.

Kepimo temperatūra: 190 C.
Kepimo laikas: 25 min.

SKANAUS!

Moliūginiai pyragėliai - skonsai


Idėja iš čia

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...