2021 m. gruodžio 19 d., sekmadienis

Aguoninis pyragas be kiaušinių

Aguoninis pyragas be kiaušinių

Be kiaušinių ir pieniškų produktų. Gardintas apelsinų prieskoniu. Bet norint, galima apelsinų žieveles pakeisti, pvz., razinomis :).

Reikės:
🥮 75 g aguonų
🥮 1 stiklinės miltų
🥮 1 stiklinės manų kruopų
🥮 1/2 stiklinės cukraus
🥮 1 a.š. kepimo sodos
🥮 1 a.š. krakmolo
🥮
šlakelio vanilės
🥮 100 ml aliejaus
🥮 250 ml apelsinų sulčių
🥮 saujos apelsinų žievelių (galima keisti razinomis)

1. Aguonas nuplikom karštu vandeniu ir paliekam 5-7 min. Iš apelsinų išspaudžiame sultis. Jei nesigaus 250 ml, likusią dalį papildom vandeniu.

2. Į dubenį supilam miltus, manų kruopas, sodą, krakmolą, vanilę ir išmaišom. Į miltų mišinį įmaišome razinas arba apelsinų žieveles (pasirinktinai). Jei naudosime apelsinų žieveles, reikėtų gerai nuplauti apelsiną, plonai jį nulupti (be baltos odelės) ir smulkiai supjaustyti. Razinas reiktų prieš tai nuplikyti.

3. Nupilam nuo aguonų vandenį, užpilam jas cukrumi. Šitą masę paspaudom šaukštu ar grūstuvės įrankiu, kad jos išleistų savo sultis. 

4. Į miltus gerai įmaišome aguonas su cukrumi. Tada pilam apelsinų sultis ir aliejų, ir paskutinį kartą viską išmaišome. Leidžiam tešlai pastovėti 10 min, kol manai išbrinks.

5. Tešlą paskleidžiam kepimo popieriumi padengtoje skardoje, išlyginam paviršių, formą šiek tiek pakratom, kad viskas dar geriau išsilygintų. Kepam 180 C orkaitėje 45-50 min.

6. Iškepusį pyragą, jei norisi galima ištepti apelsinų sirupu, jei norisi saldžiau: pusės apelsino sultis sumaišome su 40 ml vandens ir 25 g cukraus, šiuo mišiniu ištepam pyrago paviršių.

SKANAUS!

Aguoninis pyragas be kiaušinių


Recepto idėja iš čia

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...