2021 m. gruodžio 21 d., antradienis

Kardamoninis citrusinis pyragas

Kardamoninis citrusinis pyragas
 

Be galo minkštas ir purus.. Dėl kardamono aromato šiek tiek kalėdinis, bet, aišku, tiks ir bet kuria kita proga :). O šiaip lengvai pagaminamas, paprastas ir greitas pyragas.

Reikės:
🍋200 g sviesto, minkšto
🍋~130 g cukraus
🍋2 kiaušinių
🍋100 g migdolų
, smulkintų
🍋200 g miltų
🍋1 a.š. kepimo miltelių
🍋~1 a.š. malto kardamono
🍋1 citrinos
arba apelsino - sulčių ir žievelių

🍋1 citrinos ar apelsino - sulčių ir žievelių
🍋1/2 a.š. malto kardamono
🍋~50 g cukraus

 

1. Sviestą išsukame iki purumo su cukrumi, po vieną įmušame kiaušinius, gerai įplakame. Tada beriam smulkintus migdolus (nereikia susmulkinti iki miltų), miltus, kepimo miltelius ir kardamoną. Galiausiai įmaišome visos/o citrinos/apelsino sultis ir nutarkuotą žievelę

2. Tešlą sukrečiame į paruoštą kepimo formą ir šauname kepti 180 C temperatūroje ~35 min.

3. Prikaistuvyje supilame pasirinkto citruso sultis ir nutarkuotas žieveles, beriam kardamoną ir cukrų, viską kelias minutes paverdame. Iškepusį pyragą subadome smeigtuku ir tolygiai sulaistome užpilu.

Kepimo temperatūra: 180 C
Kepimo laikas: 35 min

SKANAUS!

Kardamoninis citrusinis pyragas

Kardamoninis citrusinis pyragas

 

Recepto idėja iš žurnaliuko Darbštuolė, 2011/12


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...