2021 m. gruodžio 22 d., trečiadienis

Varškės ir aguonų pyragas

 

Varškės ir aguonų pyragas

Būtent kalėdinis laikotarpis mane paskatino išbandyti daugiau kepinių su aguonomis - juk dabar galima sakyti jų sezonas :). Ir tai leido suprasti, kad aguonos labai tinka varškės pyragams, tad jas tikrai naudosiu dažniau :). Šis pyragas taip pat puikus, kaip ir neseniai išbandytas kitas aguoninis varškės pyragas su šokoladiniu glaistu. Rekomenduoju!

Reikės:

Aguonų sluoksniui
🌹 100 g aguonų
🌹 50 g riešutų
🌹 2 kiaušinių
🌹 50 g cukraus
🌹 pusės citrinos žievelės
🌹 žiupsnelio druskos
🌹 1 a.š. kepimo miltelių
🌹 šlakelio romo arba vanilės ekstrakto
🌹 50 g sviesto, lydyto
🌹 50-60 g (2-3 v.š.) miltų

Varškės sluoksniui
🌹 2 kiaušinių
🌹 100 g cukraus
🌹 pusės citrinos žievelės
🌹 150 g grietinės
🌹 25 g sviesto, lydyto
🌹 40 g krakmolo
🌹 500 g varškės
🌹 50 g razinų

1. Gaminam aguonų sluoksnį. Aguonas nuplikome karštu vandeniu ir sutrinam trintuvu. Taip pat sutrinam beveik iki miltų ir riešutus.
Į dubenį įmušam kiaušinius, beriam cukrų, citrinos žievelę, druską, kepimo miltelius, romą ir viską gerai išplakam. Tada suberiam maltus riešutus, aguonas, pilam išlydytą sviestą, beriam miltus ir viską gerai išmaišom.

2. Ruošiam varškės masę. Į dubenį įmušam kiaušinius, beriam cukrų, įtarkuojam citrinos žievelę, dedam grietinę, išlydytą pravėsusį sviestą ir galiausiai krakmolą. Viską ištrinam/išplakam. Varškę sutrinam arba dar geriau - pertrinam per sietelį (aš tai darau per bulvių spaustuvą) ir į ją įmaišom kiaušinių masę. Įmaišom razinas, ir viską gerai išplakam. 

3. Į kepimo formą pirmiausia pilam aguonų sluoksnį, išlyginam. Ant jo šaukštu po truputį paskirstom ir varškės masę, išlyginam. Šaunam kepti 180 C orkaitėje apie 1 val. Išimam iš kepimo formos tik kai pravėsta. Skanaujam pilnai atvėsusį (galima laikyti šaltai).

Kepimo temperatūra: 180 C
Kepimo laikas: 1 val.

Varškės ir aguonų pyragas

Varškės ir aguonų pyragas

 SKANAUS!


Recepto idėja iš čia

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...