2021 m. gruodžio 11 d., šeštadienis

Razinų ir slyvų pyragas su juoda arbata

 

Razinų ir slyvų pyragas su juoda arbata

Kitaip sakant "angliškas" pyragas. O dar Beatos pavadintas Velsietišku vaisių pyragu. Tuose kraštuose mėgstami ir tradiciniais vadinami tokie ar panašūs džiovintų vaisių pyragai. Mėgstami patiekti Kalėdoms ir kitoms šventėms. Jis gaunasi minkštas, norint šiek tiek traškumo, čia labai tiktų ir pasmulkinti riešutai :).

Sakoma, kad šį pyragą galima suvynioti į kepimo popierių, laikyti sandariame inde, ir jis išliks kaip šviežias dar bent savaitę.

Reikės:
300 ml juodosios arbatos (2-3 pakelių)
300 g razinų
200 g džiovintų slyvų
120 g sviesto
, minkšto
160 g rudojo cukraus
2 kiaušinių
100 ml grietinės
350 g miltų
2 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. cinamono
1 a.š. meduolių prieskonių

1. Pradedam nuo razinų, kurias reikėtų užmerkti arbatoje bent kelioms valandoms (dar geriau - nakčiai). Užpilam 2-3 pakelius grynos juodos arbatos karštu vandeniu, leidžiam jai prisitraukti ir į arbatą įmerkiam razinas ir paliekam. Slyvas, jei jos nėra labai minkštos, galima irgi užmerkti vienai valandai.

2. Tešlai sviestą išsukame su cukrumi, po vieną įmušame kiaušinius, galiausiai viską gerai išplakame įdėję ir grietinės. Miltus sumaišome su kepimo milteliais, cinamonu ir prieskoniais, ir pusę jų kiekio suberiame į tešlą, išmaišome.

3. Slyvas supjaustome maždaug į keturias dalis, kad būtų razinų dydžio. Razinas ir slyvas kartu su arbata sukrečiame į tešlą ir išmaišome. Galiausiai suberiame likusius miltus ir išmaišome. Tešla gaunasi gana tiršta.

4. Tešlą sukrečiame į paruoštą kepimo formą, išlyginam paviršių ir šaunam kepti į iki 180 C įkaitintą orkaitę apie 70-80 min.

5. Pjauname pyragą tik kai pravėsta...

Kepimo temperatūra: 180 C
Kepimo laikas: 1 val ir 10-15 min

Razinų ir slyvų pyragas su juoda arbata

Razinų ir slyvų pyragas su juoda arbata

SKANIOS ARBATOS!


Recepto idėja iš knygos "Beatos virtuvė"

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...