2021 m. gruodžio 9 d., ketvirtadienis

Omletas orkaitėje

 

Omletas orkaitėje

5 minučių pusryčiai 🙂 Labai paprastai ir greitai 🍽 O po to teliks tik išlaukti gerą pusvalanduką, nestovint prie keptuvės 🚽🚿🛏
Gaminant tokį omletą, paprastai yra išskiriami trys patarimai, kad omletas gautųsi purus ir minkštas:
1. Kiaušinių ir pieno tūrio reikėtų naudoti po lygiai,
o tai maždaug atitinka 1 kiaušinis + ~50 ml pieno.
Taigi galima pasirinkti gaminti įvairius kiekius, priklausomai, kiek žmonių valgys.
2. Kiaušinių ir pieno masės stipriai neplakam, nenaudojam "mikserio" - masę tik lengvai išplakam iki kol gausis vientisa.
3. Kepimo forma turėtų būti aukštais kraštais. 
Taip pat svarbu žinoti, kad kol omletas kepa, orkaitės nereikėtų atidarinėti. Beje, galima kepti ir 200 C karštumo orkaitėje, tuomet užtektų ir 30 min. Reiktų bandyti abu variantus savoje orkaitėje ir žiūrėti, kuris geriau gaunasi :).
Ištraukus iš orkaitės leidžiam kelioms minutėms atsikvėpti. Ir skanaujam!
 
~3 porcijoms:
🍳 6 kiaušinių
🍳 300 ml pieno (geriau kamb.temperatūros)
🍳 žiupsnelio druskos
 
1. Į dubenį įmušam kiaušinius, supilam pieną, įberiam druskos ir viską išmaišom labai lengvai, kol tryniai ir baltymai išyra, neperplakam.
2. Kepimo formą ištepam sviestu, plakant supilam kiaušinių masę į formą ir šaunam į iki 190 C įkaitintą orkaitę kepti 30-40 min.
3. Iškeptą omletą galima pagardinti lydytu sviestu.
 
Kepimo temperatūra: 190 C.
Kepimo laikas: iki 40 min.

Omletas orkaitėje

SKANIŲ PUSRYČIŲ!

 
 
Recepto idėja iš čia ir čia

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...