2021 m. gruodžio 15 d., trečiadienis

Apelsininis obuolių pyragas

 

Apelsininis obuolių pyragas

Apelsinais dvelkiantis pyragas, kuriame obuolius galima pakeisti ir kitais vaisiais: abrikosais, persikais, slyvomis, galima įberti uogų.
 
Reikės:
🍊 3 kiaušinių
🍊 150 g cukraus
🍊 100 ml aliejaus
🍊170 g miltų
🍊 2-3 v. š. apelsinų sulčių
🍊 1 v.š. tarkuotos apelsino žievelės
🍊 6 obuolių, vid. dydžio
Glajui:
🍊 ~150 g cukraus pudros
🍊 ~20 g apelsinų sulčių
 
Kepsime 180 C temperatūroje, maždaug 20×20 dydžio kepimo formoje.
 
1. Kiaušinius išplakam su cukrumi iki vienalytės gelsvos masės. Tada plakdami plona srovele supilam aliejų. Suberiam miltus su kepimo milteliais. Išmaišom.
2. Obuolius nulupam, supjaustom plonomis skiltelėmis, sumaišom su šviežiai išspaustomis apelsinų sultimis ir žievelėmis.
3. Į tešlą įmaišome obuolius, sukrečiam į paruoštą kepimo formą ir kepam 35-40 min.
4. Kol kepa, pasiruošiam glajų: į cukraus pudrą pilam apelsinų sultis - galima po truputį, vis pamaišant, kol gausim reikiamą tirštumą (masė turėtų lengvai bėgti nuo šaukšto).
5. Iškepusiam pyragui leidžiame šiek tiek pravėsti ir ištepam paruoštu glajumi.
 
Gardaus apelsinų aromato virtuvėje! 🍊🍊🍊

Apelsininis obuolių pyragas

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...