Apelsininis obuolių pyragas |
Apelsinais dvelkiantis pyragas, kuriame obuolius galima pakeisti ir kitais vaisiais: abrikosais, persikais, slyvomis, galima įberti uogų.
Reikės:
3 kiaušinių
150 g cukraus
100 ml aliejaus
170 g miltų
2-3 v. š. apelsinų sulčių
1 v.š. tarkuotos apelsino žievelės
6 obuolių, vid. dydžio
Glajui:
~150 g cukraus pudros
~20 g apelsinų sulčių
Kepsime 180 C temperatūroje, maždaug 20×20 dydžio kepimo formoje.
1. Kiaušinius išplakam su cukrumi iki vienalytės gelsvos masės. Tada plakdami plona srovele supilam aliejų. Suberiam miltus su kepimo milteliais. Išmaišom.
2. Obuolius nulupam, supjaustom plonomis skiltelėmis, sumaišom su šviežiai išspaustomis apelsinų sultimis ir žievelėmis.
3. Į tešlą įmaišome obuolius, sukrečiam į paruoštą kepimo formą ir kepam 35-40 min.
4. Kol kepa, pasiruošiam glajų: į cukraus pudrą pilam apelsinų sultis - galima po truputį, vis pamaišant, kol gausim reikiamą tirštumą (masė turėtų lengvai bėgti nuo šaukšto).
5. Iškepusiam pyragui leidžiame šiek tiek pravėsti ir ištepam paruoštu glajumi.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą